CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

V novém dílu rubriky Technoservis Nula2 se Daho podíval na zoubek nového singlu Japonce Go Hiamy, jemuž dal celých 100%. dále na chytlavé EP projektu Radial, melodickou záležiost od Richard Devine & Funkstorung  a slovenskou scénu zastupuje v recenzích nový počin labelu Numb.

 

Go Hiyama
Geometrical
(Audio Assault 030)  


    
Poslední počin Japončíka Go Hiyamy je vrcholem jeho dosavadní produkce. Už original tracku "Geometrical" se jistě rychle probojuje na pomyslné přední příčky všech DJů, kteří preferují birminghamský industriální sound. Track má zlomenou a propracovanou rytmiku, vymakané elektronické samply a celkově je veden v dost experimentální rovině. Hlavní roli tu ale hraje moc pěkný ústřední melodický motiv. Ten se do kompozice pomalu začne vkrádat a ve dvou třetinách už vrcholí v plné síle. O remix na B straně se postaral Mr.Surgeon a jako vždy odvedl 100%ní práci. Jeho remix je o poznání dynamičtější a celkově tanečnější. Surgeon dodal ostřejší beaty a svižné hajtky, které záležitost ženou vpřed. Hlavně ale parádně vypracoval onen ústřední motiv a vykouzlil z něho chytlavou pohádkovou melodii, která s ostrým tanečním rytmem velice efektně kontrastuje. Surgeon opět dokázal, že má vě svých vizích jasno a dokáže je hudebně precizně realizovat. No a my zas máme co hrát!! 

www.audioassault.com 
Daho 100 % 


Radial
Firm To Farm Part 2
(Planet Rhythm 065)  


   
Holanský projekt Radial v posledních měsících slušně válcuje svou produkcí vše, co mu přijde do cesty. Často i zavedená pravidla a standardy. To všechno hlavně díky originální produkci, která mu ale vůbec nedělá problémy a sypou na nás jednu desku za druhou. V těchto dnech vyšlo druhé pokračování titulu "Firm To Farm" a obsahuje hned tři ostré kousky. Na produkci Radial je zajímavé, s jakou obratností a efektem dokážou spojit industriální tvrdost s taneční melodičností, čímž vytváří vynikající a chytlavé produkty. Právě taková je i poslední deska na Planet Rhythm. Chytlavé melodické prvky jsou obaleny prudce tanečními rytmy a drsností. Všechny tři kompozice tedy budou výborně na tanečním parketu fungovat, o to nemusí mít nikdo obavy. Osobně jsem moc zvědav, jak se Radial letos uvedou na festivalu Svojšice, kde budou mít českou premiéru. Pro mnohé to bude velké překvapení. 

www.triplevision.nl 
Daho 80% 


Richard Devine & Funkstorung
Devine Edgar EP
(Detroit Underground 009) 


  
Americký label Detroit Underground, zaměřený na experimentální elektroniku, se opět hlásí o slovo. Tentokrát s tanečními záležitostmi od známých producentů jako je Richard Devine, nebo němečtí Funkstorung. První, co na desce najdete, je remix šíleného pana Devineho na track "Punk Motherfucker" od Funkstorung. Devine ho pojal velice osobitě a dodal místy šíleně poblázněnou rymiku, která ale má svůj řád a logiku. Další skladba už je původní produkce a Richard Devine ji nazval "Krake". Jde o přímočarý technotrack s řadou prostorových efektů a detailů. Mě osobně tenhle počin dost oslovil. Celá druhá strana patří umělci jménem Jimmy Edgar a je už v původním duchu labelu Detroit Underground, čili jde o experimentální elektroniku. Tahle deska udělá radost především tomu, koho už omrzelo tuctové techno a hledají na vinylu něco trochu víc, než jen zběsilé tempo a hluk. Vynikající kus elektroniky !! 

www.detroitundergroun.net  
Daho 90%   


Anton Pieete
And Then EP
(Numb 011)


    
Slovenský label Numb opět rozběhl svoje aktivity. Vydává desku holanského producenta jménem Anton Pieete, kterého díky společným releasům se Slováky už určitě všichni znáte. Vinyl nazvaný "And Then" obsahuje tři taneční minimal-bungin tracky se zřetelným vlivem SK soundu. Nejedná se o žádný nudný a líný minimal, ale o dynamické a taneční kousky plné zajímavých efektů. Prim u mě ale rozhodně hraje remix by Loktibrada, který dodal kompozici dvojnásobnou porci energie a víc než šikovně si pohrál i s průběhem tracku, takže nudit se rozhodně nebudete! Ale doufám, že současný "dalovský" zvuk by jste poznali i tak. Deska "And Then" zase diskografii vydavatelství Numb posouvá dál a lehce jiným směrem, ale myslím, že je to jen ku prospěchu věci a rozhodně je to velice progresivní a nutný krok vpřed. 

www.standa.net 
Daho 80%

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016