CLANEK

 

Nula 2 Podcast 10/2008

Internetový vinylshop Nula2.cz Vám přináší druhý díl mixovaného pořadu Nula2 Podcast. Stejně jako minule ho pro vás připravil vedoucí expedice, skladník, operátor a DJ v jedné osobě, tedy Daho. No a samozřejmě jde o pořádné technisko! Představíme si nové album holandských Radial, kanadského projektu Deadbeat, nebo remixovou desku dubstepových Scuba. Poslechneme si ukázky z nových maxáků od španělských Exium, japončíka Go Hiyamy a dokonce si vezmeme na mušku maxák od drum&bassových Noisia. I když některé desky ještě ani nevyšly, už teď si je můžete před objednat právě u www.nula2.cz. Takže nechme řečí a pojďte poslouchat.

 
Soutěž: Z jaké země pochází projekt Radial? 

Cena: vinyl 12" Go Hiyama/Crispy Bites ep

Odpovědi zasílejte včetně adresy a telefonu na mail daho@nula2.cz 

odkaz na podcast: http://www.nula2.cz/PUBLIC/Podcast/Nula2Podcast002.mp3

1)   Scuba  /  Ruptured  (Surgeon Remix)  /  Hotflush     ( 00:00 - 06:00 )       

Úvodní track dnešního podcastu má na svědomí Surgeon. Respektive jde o jeho remix pro dubstepový projekt Scuba. Tenhle parádní kousek pochází z remixového alba "A Mutual Antipathy Remixes", které vyjde někdy v listopadu 2008. Na začátek myslím super počin, takže se můžete už teď těšit na jeho vinylovou podobu.

2)  Exium  /  Cuerpo Celeste  /  Planet Rhythm 066    ( 06:00 - 09:35 )


   
Exium jsou v dnešní době velmi oblíbení zástupci španělské scény. Jejich tracky srší energií a "Cuerpo Celeste" není jiný. Myslím, že je to velice funkční a hratelné techno. Doufám, že nikoho neurazí. Doporučuju vám poslech celého epčka.)
 
3)  Axel Karakasis  /  Tubular Bells  /  Remain 003     ( 09:35 - 13:40 ) 


   
"Tubular Bells" je pořádná "pumpovačka" s energickým nástupem ! Zodpovědný Axel Karakasis si u mě lehce šplhnul. Pokud máte rádi rozjeté techno, rozhodně si tuhle desku nenechte ujít !  Mimo jiné Karakasis je v poslední době doslova hyperaktivní producent. Asi se ho vyplatí sledovat.

4)  Go Hiyama  /  Crispy Bites  (Radial Remix )  /  Dynamic Reflection 001     ( 13:40 - 16:45 )

Právě začíná docela radikální, nebo chcete li "radiální" změna. Originál skladby "Crispy Bites" sice dodal Go Hiyama, ale mě se jako mnohem lepší jeví remix od holandských Radial. S originálem si perfektně vyhráli a nezůstal kámen na kameni! V určitých pasážích možná originál rozpoznáte, ale je to totální rework! 
  
5)  Radial  /  Bruce Lead  /  Planet Rhythm LP 001   ( 16:45 - 20:15 )

Pokuď se vám ještě tahle informace nedonesla, tak od teď to víte! Radial právě vydávají svoji první dlouhohrající desku. Album se jmenuje "Deleted Scenes" a je natřískané parádním techniskem. Tady máte důkaz místo slibů.)))
 
6)  Radial  /  Three Steps Ahead  /  Planet Rhythm LP 001    ( 20:15 - 23:30 ) 

"Three Steps Ahead" je můj favorit na albu "Deleted Scenes" a taky asi jeden z vrcholů našeho podcastu. Rozlámaná rytmika a ostře syntetické samply vás snad konečně zvednou ze židle, nebo snad ne?? Omluvilo by vás jen potvrzení z ORL o vaší nedoslýchavosti.)

7)  Noisia  /  Seven Stitches  /  Division 002    ( 23:30 - 27:50 )


   
Ne, ničeho se nebojte. To jen drum&bassoví Noisia zabrousili mimo stálé pole působnosti a vydali vynikající nalomenou tech-breakovou desku. Mě se tihle malí styloví mutanti moc líbí a tak jsem "Seven Stitches nemohl opomenout. Vynikající kombinace techna, breaku a elektra. Řekněme si vlastně proč ne??  Od začátku do konce hustý maso!
   
8)  Museum  /  Madame  /  Numb 012   ( 27:50 - 31:40 ) 


   
Slovenský label Numb se nám v posledních měsících značně vyklidnil. Stejně na tom je i nová deska od projektu Museum. Ten tvoří Anton Pieete a Jeroen Liebreghts z Radial. Označení "minimal" v tomhle případě myslím není až tak na místě, ale rozhodně k němu Museum hodně inklinují. Track "Madame" mě zaujal hlavně svou neobvyklou rytmikou. Docela originální kousek.
  
9)  Scuba  /  From Within  (Marcel Dettmann Remix)  /  Hotflush  ( 31:40 - 36:10 ) 

Druhá ochutnávka z alba "A Mutual Antipathy Remixes" je o poznání jiného ražení. Experimentální dark deep techno, které se nenápadně vplazí do klubu a už se ho jen tak nezbavíte. Slizká hmota se povaluje v prostoru a vy nemáte úniku...

10)  Deadbeat  /  Rise Again feat. Paul St. Hilaire  /  Wagon Repair LP 046   ( 36:10 - 39:20 ) 


   
Deadbeat je můj velký oblíbenec! Král dubových rytmů a hlubokých ozvěn. Před několika dny mu vyšlo album "Roots and Wire" na labelu Wagon Repair. Ochutnávka "Rise Again" je krásná dubová balada. Třešničkou na dortu je vokál, který dodal Paul St. Hilaire. Celé album se nese v pomalejší deep náladě, a stojí za poslech od začátku do konce.    
 
11)  Scuba  /  Poppies  (Substance Dub Version)  /  Hotflush   ( 39:20 - 43:43 )

Do třetice všeho dobrého. Poslední bonbónek a taky ochutnávka z desky "A Mutual Antipathy Remixes" je ryze dubová záležitost. Tento remix dodal projekt Substance ala DJ Pete, což je kapitán německé flotily Hardwax. Jak už je u něho zvykem, ke slovu se opět dostala nespoutaná echa a nádherné melodie. Mňam.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016