CLANEK

 

Technoservis Nula 2: Surgeon, Ben Sims, Exium, James Ruskin a Regis

Hlavní událostí nového Technoservisu, který připravuje Daho z obchodu Nula 2, je jistě návrat ztraceného a dnes znovunalezeného Regise. Ten se vrací s projektem O/V/R, na němž se podílí spolu s Jamesem Ruskinem. Návrat to ale není zrovna šťastný, singl Interior se jen těsně přehoupl přes laťku průměrnosti. Naopak třeba nová deska Surgeona překvapila a odnáší si skvělé hodnocení...

 

Surgeon
Hello Oslo
(Counterbalance 015) 


 
Když jsem poprvé viděl tracklist nového Counterbalance "Hello Oslo" a pak slyšel jeho krátké mp3 ukázky, přiznám se, že jsem jednoduše ohrnoval nos a také potichu odsoudil Tonyho za prvoplánový počin, vydaný víceméně ze setrvačnosti. Pak jsem slyšel všechny čtyři tracky od začátku dokonce, zahrál si je do sebe v setu a to mě neskutečně nakoplo! Pochopil jsem smysl téhle desky a změnil jsem názor o 180°! Nahrávky použité na maxáku vznikly 4. července 2008, kdy Surgeon vystupoval v hlavním městě Norska v Oslu se svou A/V live show. Všechny tracky jsou vlastně živé interpretace jeho známých titulů. Někomu se může zdát, že se na skladbách až tak nezměnilo, ale opak je pravdou. V jediné skladbě se vystřídá hned několik známých motivů a samplů. Je to skládačka, sestavená ze zvuků všech klíčových odbobí tohoto hudebního génia. Track sice zažne jako "Screw The Roses", ale končí jako naprosto jiná "Waiting For Me". Všechny přechody a prolnutí jsou provedeny tak, že často ani nepostřehnete, jak došlo ke změně, ale už jste někde naprosto jinde, přičemž tracky mají neuvěřitelný náboj a drive! Hello Oslo je geniální a efektní mozaika kde Mr. Surgeon. uplatnil svůj vysoký tvůrčí potenciál a originalitu. Všechna neuznalá hodnocení a pochybovačnost beru zpět a skláním poklonu, jako u každé nové desky, pod kterou je podepsaný pan Surgeon!

daho 90% 
www.dj-surgeon.com  


O/V/R
Interior
(Blueprint 025)

Neuvěřitelných pět let uteklo od posledního releasu labelu Blueprint. Je to také skoro rok, co Regis za prapodivných okolností pohřbil The British Murder Boys. No a právě teď se oba vynořili z hlubin zapomění. Blueprint s naprosto novým zvukem a Regis o 20kg lehčí, s vizáží Brandona Walsche z Beverly Hills. O/V/R je projekt, který tvoří James Ruskin a Regis. Po několika společných vystoupeních a remixech tady máme jejich první regulérní desku. "Interior" má zcela nový sound a je prvním počinem na Blueprint, který určitě mnozí z vás označí za minimal. Není to ale tak lehké. Všechny tři tracky sice mají dost minimalistickou strukturu, ale dají se parádně kombinovat s birminghamským klubovým soundem. Uslyšíte jak ruskinovské basové linky, tak hromadu mikrosamplů á la Regis. Co se týče průběhu a mixáže, tak nečekejte žádnou divočinu, i tak se ale nebudete nudit a občas vás překvapí zajímavá melodická ploška nebo náhlý prostorový efekt. Asi budu realista a spíše označím "Interior" za desku spíš průměrnou, než jinou. I tak jsem za ní ale moc rád!

daho 60% 
www.blueprintrecords.net   


Ben Sims
Disco Trix Vol. Three
(Hardgroove 010)


 
Těžto říct, proč si Ben Sims dal téměř pět let pauzu s tak úspěšným labelem, jako je jeho Hardgroove Records. Možná celou dobu hledal onu geniální myšlenku, jak pokračovat v započaté filozofii chytlavých a repetivních groovy smyček. A podařilo se to na výbornou! Série "Disco Trix" jakoby čerpala ze známých samplů a melodií. Většina tracků vám přijde povědomá, avšak disponuje maximálním drivem a taneční energií. Některé samply, jakoby pocházely z úplných počátků elektroniky a přeci do tracků perfektně zapadají. Všechny čtyři skladby jsou opět velice funky a mají hodně pozitivní pártyatmosféru. Domnívám se, že v letních prosluněných měsících budou sedět nejenom všem znalým techno DJs, ale všimne si jich také nejeden houseový fanoušek. Celkově této desce a vlastně celé sérii nemám co vytknout. Nejpodstatnější, co si z téhle desky odnáším, je zjištění, že ještě existují šikovní producenti s originálními nápady, kterými dokáží na úrovni pobavit ostatní!

daho  75% 
www.bensims.com    


Exium
Seleccion Natural Parte 2
(Nheoma 006)

Španělská divize industriálního techna, ve složení Exium, Reeko, Mulero a Wunsch se má opět k světu. Právě totiž vychází druhé pokračování remixového titulu "Seleccion Nature", kde dostali prostor všichni výše zmiňovaní pánové, patřící do druhé vlny španělských technomágů. Originál tentokráte dodali Exium. Dočkáte se řinčivého, úderného tracku s temným hlasovým samplem. Tahle věc nějak extra nevybočuje z dnešního běžného průměru. Následující remix vyprodukoval Reeko a musíme ho pochválit za originální myšlenku a docela chytlavou potemělou skladbu á la Surgeon. Na druhé straně najdete remix Oscara Mulera. Tady už jsou znát léta praxe a prvotřídní kvalita zpracování. Také nápaditý track s pěkně pulzujícím ústředním motivem v popředí. Poslední zůčastněný je Christian Wunsch. Jeho mix je asi nejlepší záležitostí na tomto vinylu. Sice se nevyhneme burácejícím kovovým samplům, ale autor s nimi naložil velice decentně a smysluplně. Pokud se díváte po nějaké zajímavé a aktuální technodesce, mohla by vám tahle docela sednout takže neváhejte a zamiřte do severočeského vinylshopu www.nula2.cz! Tam ji na sto procent najdete!
 
daho 60% 
www.triplevision.nl

 Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016