REPORT

 

Report z akce Rodriguez Jr. live @ Roxy od čéši

Je to již mnoho let, kdy se Rodriguez Jr., tento velice talentovaný DJ, poprvé objevil v ČR na festivalu Svojšice... Hrál na vedlejší stage ve stanu, jen pro hrstku vyvolených, kteří již tehdy věděli a moc dobře tušili, o jakého člověka a producenta jde. Už před lety měl našlápnuto velmi dobře, a byť jsem jej slyšel onehdá jen pár minut a nedokázal to náležitě ocenit, přišel jsem si v pátek nasypat popel na hlavu a napravit svou reputaci posluchače dobré elektronické hudby.

 

Oliver Mateu, jak zní jeho pravé jméno, vydává své tracky nejen na labelu Mobilee, ale i na labelu samotného Laurenta Garniera, kterého mi tuto noc tak moc připomínal... Dorazil jsem až na začátek setu DJe Biodana a maličko mě mrzelo, že nehrál ještě pro více lidí. Ale nebylo to naštěstí zase až tak zlé a během několika desítek minut se to konečně i slušně zaplnilo. Chodím na párty velice dlouhou dobou a stejně nedokážu nikdy předem odhadnout, co a jak přesvědčí lidi o tom, aby si zašli zatančit na skvělou muziku. Asi to bude vždy ve hvězdách a teď myslím ty nebeské, ne ty pseudo DJské. :)

Biodan

Biodan je strašně talentovaný DJ, řadím ho stále mezi tu mladší krev na scéně a co na něm musím pochválit, to je jeho inteligentní podání hudby v ten správný čas. Nikam se zbytečně nežene, tracky volí tak, jak mu určuje čas, publikum a správný pocit. Má nejen cit pro výběr, ale i pro rychlost a vše s tím spojené. Přihrával si pomaličku jednu svižnější skladbu za druhou a jako warm-up před hlavní hvězdou vše načasoval geniálně. Pomalejší rozjezd a velice taneční závěr setu nám zkrátil čas čekání na hlavní hvězdu večera velice hezky.

ANIC

Před samým začátkem Rodrigueze jsem si ještě odskočil na dvojici ANIC, kterou tvoří Nikola a Adam Cloudovi. Jejich společné vystoupení je vždy zárukou snových a namotávajících deep techno tracků, které, když zavřete oči, jen tak proplouvají skrze bubínek až do vašeho mozku a dávají signál tělu, aby lehce a nespoutaně tančilo. Krásné a velmi procítěné, tak bych hodnotil jejich každý mix. To je tak, když hudbu, stejně jako život, děláte láskyplně.

Rodriguez Jr.

Rodriguez Jr. se ihned po příchodu opřel do svých kláves, mixáku, laptopu a dalších mašinek a neskutečnou energií zaplnil každičký kout klubu Roxy. Jeho energie, kterou předával nám, z něj sršela každou vtreřinou, tančil a poskakoval za pultem, stejně jako chtěl, abychom tančili i my. Jeho hodina, tedy pardon, přetahoval, takže skoro hodina a půl, utekla jako voda a bylo až k nevíře, jak krásně člověk protáhne tělo za tónů tak líbezných, kterými oplývaly jeho úžasné skladby. Hrál našláple, tvrději než v záznamech jeho setů, každou skladbu si trošku upravil k obrazu svému a bylo fakt vidět a cítit, že jej nesmírně baví vše, co dělá, a co nám díky své hudbě může předat.

Rodriguez Jr. live @ Roxy

Bohužel jsem protentokrát musel odejít o něco dříve, a tak jsem si z prvních tónů DJe Lumiera odnesl opravdu jen solidní dobrovod na cestu domů. Lumiere tomu dozajista na závěr noci dal co proto a snad z lidí vyždímal poslední síly, které v nich zůstaly. No a za pár dní nás čeká další skvělá noc v čele s nádhernou dámou, paní Monikou Kruse. Vidíme se tam!

čéša

foto: Patrik Vargovcak

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016