PARTYINFO

 

8TH ANNIVERSARY OF STORM CLUB - DAY 1 W/ WILKINSON (UK)

Datum konání:
15.10.2021 - pátek
Místo konání:
Praha - Storm
DJs:
Wilkinson (UK), Akira, Schooler, Upfockerz, Switch, Beast Jane b2b NelliQ, Andrave
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 17:00, vstup: na místě pouze 80 vstupenek

 
 
Storm Club oslaví 8. narozeniny ve velkém stylu

Storm Club Prague v půlce října oslaví již 8. narozeniny svojí existence. Vzhledem k tomu, že loňské narozeniny neproběhly kvůli koronavirovým opatřením, rozhodl se dramaturgický tým Stormu svým fanouškům k 8. narozeninám nadělit dvojitou dávku toho nejlepšího Drum & Bassu! V pátek v klubu vystoupí hvězdný Wilkinson, v sobotu pak nizozemské neurofunkové trio Black Sun Empire!

 

Wilkinson (vlastním jménem Mark Wilkinson) - zázračný britský producent, kterému se jako jednomu z mála za dobu jeho působení od roku 2010 podařila velice těžká a neobvyklá věc, totiž dostat Drum & Bass music do zorného pole posluchačů popové hudby a tím pádem proniknout i do mainstreamových hudebních rádií. Mnozí fanoušci DNB jej za to nemají rádi a často mluví o "znesvěcení" tohoto původně undergroundového žánru, zbytek ho za to miluje. Jedno je ale jasné - Wilkinsonova tvorba je z hudebního i emocionálního hlediska skutečně výjimečná a spojuje miliony jeho fanoušků po celém světě. 

 

Za bezmála 11 let svojí kariéry Wilkinson zvládl vydat celkem 2 sólová alba - "Lazers Not Included" (2013) a "Hypnotic" (2017), která obě prakticky ihned sklidila velice pozitivní ohlas napříč hudebními scénami a obsahovala hity jako "Afterglow", "Half Light", "Dirty Love" nebo "Sweet Lies". V roce 2020 pak vydal společně se Sub Focus album "Portals". Nedávno také Wilkinson oznámil další plánovanou desku, která vyjde v únoru 2022 a bude se jmenovat "Cognition".


Druhý den narozenin se ponese v temnějším duchu - jako hlavní hvězdy večera se představí nizozemské trio Black Sun Empire. To vzniklo v roce 1997 a tvoří jej bratři Milan a Mischa Heyboerovi a jejich kamarád René Verdult. Svoji první dlouhohrající desku "Driving Insane" vydali v roce 2004, druhé album "Cruel & Unusual" vyšlo hned rok poté. Dnes mají na kontě ještě další 4 alba - "Endangered Species", "Lights And Wires", "From The Shadows" a "The Wrong Room" - mimo to vydali také nespočet singlů a EP. Mimo sólovou tvorbu BSE také spolupracovali se jmény jako Noisia, State of Mind, Jade, Prolix, Nymfo, Pythius i s dalšími.


Nejen samotné jejich jméno, ale i tvorba je protkaná referencemi na sci-fi kulturu. Ta byla masivní inspirací ve tvorbě tohoto tria, což se odráží v jejich vlastním zvuku, i ve zvuku skladeb, které vydávali prostřednictvím sub-labelu
Obsessions a později Blackout Music NL. Za všechny jmenujme třeba legendární track "Arrakis" z prvního alba. V posledních letech se pak věnují i dalším činnostem mimo hudbu, Micha je součástí úspěšného EDM projektu Tinlicker. Stále však čas od času potěší naše uši svými drum & bassovými počiny. V roce 2020 vydali tracky "Parallels" (ve spolupráci s IMANU), "Fateful Hour" (ve spolupráci se State Of Mind) nebo geniální "Kepler" (ve spolupráci s Pythiusem).

 

FB event Day 1

FB event Day 2

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016