PARTYINFO

 

THE CINEMATIC ORCHESTRA

Datum konání:
05.09.2023 - úterý
Místo konání:
Praha - Ledárny Braník
Live:
The Cinematic Orchestra
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:00, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
The Cinematic Orchestra vystoupí na Prague Open Air

The Cinematic Orchestra se po dlouhých osmi letech vrací do Prahy. Tentokrát zahrají 5. září pod širým nebem na Prague Open Air v Ledárnách Braník. Za více než dvacet let na scéně se stali The Cinematic Orchestra průkopníky v oblasti nu-jazzu a jejich precizní tvorba si získává stále nové a nové fanoušky. Vstupenky jsou na GoOut.net a www.pragueopenair.cz dostupné ve třech cenových vlnách: 990,- Kč, 1.090,- Kč a 1.220,- Kč + poplatky.

 

Už je to osm let, kdy si naposledy mohli fanoušci vychutnat vyprodaný sólový koncert The Cinematic Orchestra v Praze. Proto zářijový koncert na Prague Open Air v Ledárnách Braník nabídne průřez jejich dosavadní tvorbou a zazní jejich nejznámější i nejnovější skladby z poslední řadové desky "To Believe" (2019).


The Cinematic Orchestra dokázali prorazit hned ze začátku své kariéry s debutem "Motion" v roce 1999 a za čtyřiadvacet let své kariéry se stali kultovní nu-jazzovou a downtempovou kapelou, která přibližuje tyto žánry mladšímu publiku. Jazzové prvky propojují s elektronickou hudbou, a vytváří tak nové kompozice, kterými překračují hranice žánrů. Měsíčně si tuhle hvězdu Ninja Tune přes Spotify pouští skoro pět milionů posluchačů a skladba "To Build A Home" má téměř půl miliardy přehrání.



"Kapela je známá svými improvizacemi. Žádný z jejich koncertů není stejný. Proměňují se sestavy, které se na pódiu objevují, i hudební aranže. Zůstávají ale velké emoce a zážitek, který si fanoušci odnáší, v nich rezonuje ještě dlouho po skončení koncertu," láká fanoušky za organizátory Prague Open Air Tomáš Staněk a dodává: "Skupina zahraje 5. září na naší scéně v Ledárnách Braník, ke které jsme tento rok přidali druhou scénu, Občanskou plovárnu, a náš název jsme proto pozměnili na Prague Open Air."



Nadaní muzikanti, kteří s The Cinematic Orchestra vystupují, jen podtrhují to, co je duší celého projektu. Je to preciznost, hudební i textová, která ale nemá nic společného s nudou a pevně stanovenými pravidly. S pravidly si totiž kapela v čele s duší projektu Jasonem Swincoem hlavu opravdu neláme.

The Cinematic Orchestra zahrají na Prague Open Air v Ledárnách Braník 5. září. Vstupenky jsou dostupné na GoOut.net a www.pragueopenair.cz ve třech cenových vlnách: 990,- Kč, 1.090,- Kč a 1.220,- Kč + poplatky.

Další informace:

Prague Open Air

Cinematic Orchestra

Prague Open Air:

Prague Open Air na svých dvou scénách, v Ledárnách Braník a na Občanské plovárně, přináší nevšední hudební zážitky pod širým nebem. Hudební fanoušci se můžou těšit na širokou škálu žánrů, letní atmosféru a setkání s oblíbenými českými i zahraničními interprety. Prague Open Air organizuje společnost Netradiční koncerty.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016