RECENZE

 

Breakdown – all kindz of breakz

Čeští Hardliners Records mají venku šestý vinyl. Generation Dub mění jméno, stáhněte si video od Counterstrike, Plump DJs mají v kuchyni třetí album a… další zlomené novinky.

 

Hardliner pokračují ve válcování

Český label Hardliner Records, "zaměřený na vydávání extrémnějších poloh taneční hudby", se v těchto dnech vrací na scénu. Hardliner Records debutovali v roce 1999 vydáním vinylové kompilace, na které poprvé zazněl český a slovenský digital hardcore a breakcore. V dosavadním katalogu labelu je k nalezení dokonce i známý německý breakový výtržník Panacea (pod pseudonymem Rich Kid).

Aktuální vinyl s pořadovým číslem HLR006 nabízí skladby How Many People Must Die For You God?, Sufration a Public Confusion od projektu Unsane Virusez (dvojice tvořená producentem známým jako Noize Punishment a MC Popular Warriorem), spolu s remixem Public Confusion od německého producenta Ambrosse. Ukázky k poslechu na webu. Hardliner Recordings jsou momentálně jedním z mála českých breakových labelů populárních i za hranice naší malé země mistrů!


Co dál

Jake Carter a Adam Tindill (alias Taxman) z Leicesteru v Anglii mění jméno. Tedy ne přímo jméno a ne přímo mění. Dvojice známá pod pseudonymem Generation Dub se rozhodla dál vystupovat pod zkratkou G Dub. Aktuálně se u labelu Propaganda objevil její singl Bussup, druhou stranu obstaral samotný Taxman se svou Your Dead.

Máte málo drum & bassových video klipů? Co takhle stáhnout si jeden od Counterstrike? Krátké propagační video k jejich labelu Algorythm najdete tady.

Plump DJs mají své třetí album takřka hotové. Vše nasvědčuje tomu, že po A Plump Night Out a Eargasm to bude další úspěšný zářez na jejich breakové pažbě. V červnu se těšte na 11 novinek a 2 remixy.

V červnu se rozjíždí i nová série kompilací. Liquid V: Club Sessions Vol. 1 namíchá sám šéf labelu V Records / Liquid V Bryan Gee z dosud neslyšených ingrediencí od Markyho, Freshe, AI, Q Projecta nebo D-Bridge. Mohla by to být ideální záležitost na písek mezi prsty i pod plavkami.

Pokud jste aspoň trochu na hip hop, mohla by vás zaujmout letní rapovaná pohoda No Surender žižkovské kapely Cherry Hill. Singlu se daří nejen v zahraničí (viz. Bbarák.cz), ale i u nás. Breakdown doufá, že hitparáda T-Music (každou sobotu kolem jedenácté na TV Prima) nebude výjimkou. Hlasujte, pokud chcete. Video si můžete přehrát na webových stránkách pořadu.

Wilsonic je festival elektronické hudby, který proběhne v Bratislavě v pátek a sobotu 10. a 11. června. Line-up je hodně zajímavý, z nejznámějších jmen vybírám nový projekt DJe Vadima One Self s Yarah Bravo a MC Blu Rumem, Jazzanova v DJ setu se zpěvačkou Clarou Hill, dále Abuse, Alvik…

Backdraft, respektive polovina známého breakbeatového projektu Paul Chadwick, má v sobotu 28. května namířeno do ostravského Fabricu. Backdraft ozdobí line-up jedné z mála breakových nocí v České republice s názvem La Breakz. Dále hrají: Philip TBC, Lautek, Kmin a Kumite. Více info najdete tady.

Breakzine web nabízí foto report z Red Boxu (Dylan, Technical Itch, Robyn Chaos…) a informace o nových albech půvabné dvojice Goldfrapp a britského drum & bassového veterána Influx UK.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016