RECENZE

 

Hudební recenze: DJ Orbith a BB Mike - Phantom EP

Nový vinyl domácí djské dvojice Orbith & BB Mike si vzal na mušku Roman. Dvouskladbové EP dostalo název Phantom a vychází na holandském vydavatelství Qrime Records.

 

Okurková sezóna je v plném proudu, ovšem co se nových českých releasů týče, jakoby  to pravidlo malého vzruchu na konci léta v nijak zvlášť neplatilo. Další vinyl v zahraničí vydává Lucca, ale také nestoři naší progressive techno scény – DJ Orbith a BB Mike, který si ovšem na novém vinylu říká vlastním jménem Michal Poliak. Jejich společná práce v novém studiu vyústila v nahrání dvoutrackového vinylu Phantom EP, který si pod svá křídla schoval holandský label Qrime Records.

Kdo chodí na party v Česku, jistě mu není jméno DJ Orbith cizí. A jeho styl hraní už vůbec ne. Milovník energických setů, které překypují electrem a technem dokázal pořádně rozproudit už kdejakou party. BB Mike aka Michal Poliak to má podobně. Tolik slavný jako Orbith není, ovšem jeho fanoušci, zejména ti moravští, mu rozumějí. A skladbou jeho setů to má obdobně. Progresivní techno na hranici electra a tranceu. Nebude asi překvapením, když jejich první společný vinyl bude odrážet to, co sami mají rádi.

Oba tracky jsou si dost podobné a na různých tanečních mejdanech v rukou DJs maximálně využitelné. Jak progresivní Phantom Of The Club, tak i tvrdší tech-electro Harpuna jsou důkazem toho, že oba dva pánové mají s produkováním vlastní tvorby nějaké ty zkušenosti. Tuctové a nepříliš originální zvuky jsou maximálně vykompenzovány rozjetou party atmosférou, která z obou skladeb přímo sálá. Co sálá, odkapává. Vědí, co po nich lidé na parketu budou chtít a to jim také bezezbytku dávají. V jednoduchosti je prostě krása a nerozvážné experimentování by mohlo být na škodu.

Phantom EP je samplerem českých rozjetých parties a na nic víc si ani nehraje. Proč taky. Nepředpokládám, že byste si tenhle vinyl doma pouštěli k snídani. Od toho tu jsou jiní. Orbith a Michal se chtějí do nekonečna otáčet v klubech na gramcích a jejich první vinyl je k tomu náramně předurčuje.






Hodnocení: 80%

Michal Poliak & Orbith - Phantom EP
formát: 12“
čas: 15:52
label: Qrime Records
kat.č.: QR001
info: www.djorbith.com, www.michalpoliak.com, www.qrime-records.com, www.astralmusic.com

tracklist:
A: Phantom Of The Club (7:43)
B: Harpuna (8:08)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016