ROZHOVOR

 

Juan Sanchez: "Život sám je mou nekonečnou inspirací!"

DJ, producent a promotér Juan Sanchez je v současnosti jedním z nejlepších evropských DJs, hrajících techno a minimal. Vystupuje také pod hlavičkou halovek Sensation a nedávno se vrhnul i na pořádání vlastních akcí s názvem Format. Do Prahy tentokrát přijede ve velmi speciální den každého z nás, a to na Nový rok. V exkluzivním rozhovoru slibuje, že zahraje set hodný oslav posledního dne roku 2012. Doražte tedy i vy přiťuknout si sklenkou šampaňského a vychutnat si Juanův různorodý set...

 

Juane, jak se ti daří v tomto zimním období?

Zdravím celou techno.cz crew a všechny čtenáře - mám se dobře a jen doufám, že u vás je tomu stejně!

Juan Sanchez

V Praze jsi už hrál, takže předpokládám, že fanoušci techna a minimalu si tě nenechali ujít... Máš nějaké vzpomínky na hraní u nás?

Hrál jsem u vás už dvakrát - úplně poprvé to bylo v klubu Roxy a následně na Sensation. Výjimečné bylo to množství lidí, které mě dorazilo podpořit, a byl jsem z toho vážně nadšený. Opravdu rád vzpomínám na obě tyto události...

Koukala jsem na videoklip ke tvé skladbě "This World". Je plný slunečné nálady a typické letní pohody. Máš ty sám raději takovéto festivalové akce, nebo dáváš přednost klubovkám?

Miluju léto a především festivaly, vždycky mám plný diář. Ale v zimě se snažím trávit co nejvíce času ve studiu, takže si od vystupování dávám oraz. Na druhou stranu mě ale baví ta změna, že to není celý rok jen o festivalech, ale také o klubovkách...

Když už mluvíme o festivalech, které byly letos pro tebe ty TOP?

Tím nejdůležitějším byl pro mě rozhodně Amsterdam Open Air Festival. Měl jsem to štěstí prezentovat Format na hlavním pódiu. Velký počet návštěvníků i povedená atmosféra pro mě opravdu znamená hodně. Zvlášť, když hned po nás hráli takoví velikáni jako Paul Ritch, Robert Hood, Egbert... Umíš si to vůbec představit?! Mimochodem video k "This World" vzniklo právě ze záznamu z tohoto festivalu.

Jak bys popsal hudební scénu v Amsterdamu?

Mám pocit, že je stále lepší a lepší - kdysi u nás nebývalo takové množství kvalitní hudby a dobrých producentů. S každým rokem ale naše "komunita" DJs roste a roste a myslím si, že i hudební večírky jsou teď častější a kvalitnější. Samozřejmě, že konkurence ve světě je opravdu silná, ale pokud to budeme i nadále dělat opravdu "ze srdce", ještě o našich producentech hodně uslyšíte!

Juan Sanchez

A co ovlivňuje tvůj styl hraní a skládání hudby?

To je záludná otázka... Řekl bych, že život sám je mou inspirací!

Kromě toho, že jsi oblíbeným DJem, stal se z tebe i promotér. Na své akce Format si zveš další významná jména... Co tě přimělo k tomu, že ses začal pohybovat i v této oblasti?

Víš, hudba je pro mě všechno a chtěl jsem dát možnost i dalším lidem, aby mohli poznat něco nového. Řekl bych, že pořád nejsem daleko od toho, co dělám jako DJ. Baví mě ale něco zařizovat, komunikovat s VJs, grafickými designéry, řešit světla a chod samotných akcí... Zkrátka být zprostředkovatelem kvalitního hudebního zážitku!

Juan Sanchez

Byl to vždycky tvůj sen - stát se DJem?

Nebyl, tedy ne vždy. Kdysi jsem chtěl být profesionálním kytaristou, ale jak vidíš, pořád jsem si byl jistý, že chci dělat hudbu...

Ovlivňuje tě nějak i fakt, že pocházíš ze španělsko-holandské rodiny?

Tak to bezpochyby, ale nemůžu prozradit jak. :)

Jaké jsou tvé plány pro rok 2013?

Chci dál pokračovat v rámci Sensation World Tour a zároveň dodržet svůj plán a uspořádat každý měsíc klubovku Format v Amsterdamu a v létě dvoudenní festival. Co se týče mé vlastní produkce, tak v únoru se můžete těšit na EP, které se objeví u Alleanza Records!

Juan Sanchez

Máš nějaké předsevzetí, které bys chtěl od Nového roku splnit?

Ha ha, díkybohu nepatřím mezi ty, kteří věří, že od Nového roku se něco zásadně změní. Spíš budu doufat, že se mi bude dařit stejně tak dobře jako doteď.

Co od tebe můžeme očekávat v klubu SaSaZu?

Oslavy Nového roku jsou vždy něčím jiné a mnohem zajímavější než ostatní mejdany. Chtěl bych připravit opravdu speciální set a pobavit lidi tak dobře jako nikdy předtím. Opravdu se těším na své další hraní u vás. Co jsem slyšel, tak v klubu je výborná akustika i celková atmosféra... Uvidíme se brzy, Praho!

Ptala se mamba v prosinci 2012.

foto: archiv

Holandský DJ a producent Juan Sanchez se znovu představí v České republice a to v pondělí 31. prosince v klubu SaSaZu na akci New Year´s Eve 2012 - The Ballet Edition!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016